Annie Sloan Chalk Paint  - Verven zonder schuren


Eerst goed ontvetten met een natuurlijke ontvetter
Deze gebruiksaanwijzing is voor meubels en trappen. Wilt u riet, rotan, buiten, stof leer of andere dingen schilderen, alles is mogelijk. Maak voor het schilderen altijd de ondergrond goed schoon en vetvrij. Wij raden aan om dat te doen met St Marc. Één dopje St Marc op 250 cc water is voldoende. Doe het altijd met een witte doek, dan kan je goed zien of de kast nog vuil afgeeft. Na het ontvetten de kast altijd even afnemen met alleen schoon water. Olie of roest verwijderen ( of gebruik een spray van Alabastine) voor u gaat schilderen. Of u moet ze behandelen met Alabastine tegen vlekken. Anders krijgt u vlekken in de verf. In principe kunt u schilderen zonder dat u hoeft te schuren of gronden, hierbij zijn uitzonderingen, laminaat adviseren wij u wel te schuren anders pakt de verf onvoldoende en vloeren en bepaalde houtsoorten kunnen bloeden en die moet u eerst behandelen. Verwijder eerst eventuele knopje als u die niet mee wilt verven. Als u gaatjes heeft in de kast vul die met tandpasta. Dat is makkelijk om te verwerken en probleemloos over te schilderen.

Eerst de verpot op zijn kop zetten
U zet eerst de verfpot op zijn kop. Dat doet u omdat de pigment naar de bodem van de pot zakt. Door hem om te keren komt dat los. Laat de Chalk Paint zo tien minuten staan. Dan zet u hem terug maakt het blik open en gaat heel goed roeren om al het pigment goed te verdelen. Neem ook het pigment van de bodem mee.Als dat is gedaan houd het roerstokje omhoog en kijk hoe de verf terug loopt in de pot. De verf moet mooi vloeibaar zijn om een goed resultaat te krijgen. Is het te dik dan gaat u water toevoegen.

De verf aanbrengen
De verf kunt u aanbrengen met een kwast. Maar met welke kwast moet je verven ? Ik werk het liefst met Annie Sloan kwast nr. 8 of nummer 12. Op vloeren (vlakke ondergronden) kan het ook met een roller en op hele gladde oppervlakken ook met een spons hierover kunt u meer lezen op de andere pagina's, uiteraard moet u de verf dan iets verdunnen.  De verf goed laten drogen op meubels kunt u na zo'n twintig minuten weer verder met de volgende laag op vloeren moet u het iets langer laten drogen. Krijtverf lijkt optisch snel droog maar u moet zich realiseren dat dit het oppervlak is en het echt uitdrogen dagen in beslag neemt. De eerste paar dagen bij meubels wat voorzichtig zijn is niet onverstandig. Het opbouwen van meerdere dunne lagen maakt Annie Sloan Chalk Paint veel en veel sterker en het is dus verstandig om meerdere dunne lagen aan te brengen en dat is beter dan 1 dikke laag.
Afwerken van Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Wax
De meubels adviseren wij altijd af te werken met Annie Sloan Soft Wax. De Soft Wax kunt u aanbrengen nadat u de 2e laag twaalf uur heeft laten drogen. De Soft Wax trekt in de verf ( breng het wel dun aan) en maakt de top laag van de verf hard en sluit hem af. Om te voorkomen dat u teveel Wax aanbrengt ( het moet dun worden aangebracht) adviseren wij u om te werken met de Annie Sloan Wax kwast , als u hiermee werkt loopt u niet het risico overmatig wax aan te brengen en vetvlekken te krijgen op uw verf. Als de wax is aangebracht is de verf beschermd (duurt ongeveer een week voor de wax helemaal hard is) en zullen er geen vlekken meer ontstaan in de verf als u er per ongeluk koffie of thee op laat vallen en kunt u het gewoon afnemen met een vochtige doek.

Vloeren of trappen altijd af werken met Annie Sloan Lacquer
Door de nieuwe samenstelling kunt u Annie Sloan Lacquer gebruiken op alle Annie Sloan kleuren. U kunt Annie Sloan Chalk Paint verdunnen met water zodat u een roller kunt gebruiken voor het aanbrengen van de verf of het kunt aanbrengen met een spons om een mooie look te krijgen, hiervoor zijn een groot aantal technieken. Maar u kunt ook heel erg goed werken met decoupage, craquelure, crackle effect, distressing of een mooie oude look aanbrengen met Dark Wax. Al deze technieken leren wij u in de workshops die wij regelmatig geven in gebruik van Chalk Paint ™ van Annie Sloan. Op onze pagina Annie Sloan zoekwoorden kunt u alle onderwerpen vinden met daarbij ook direct de links om op de juiste pagina te komen. Wilt u voorbeelden bekijken wat u allemaal kunt doen met Annie Sloan Chalk Paint bekijk de foto's van onze klanten op de pagina meubels Annie Sloan Chalk Paint 

Wat heb ik nodig om te verven
Annie Sloan Chalk Paint
Annie Sloan Wall Paint 
Annie Sloan Wax
Annie Sloan kwast
Stencils
Pearlescent Glaze
En eventueel extra voor de perfecte afwerking de Annie Sloan Wax Kwast  


Zo blijft Annie Sloan Chalk Paint langer mooi
Voor het verwijderen van vlekken gebruik je een iets vochtige doek of zeem en een kleine hoeveelheid milde zeep. Als er een sterker middel nodig is, kan het zijn dat je de wax weer opnieuw moet aanbrengen. Voorkom hele hoge temperaturen of extreem hoge vochtigheid. Net als wij geeft ook je afwerking de voorkeur aan een gematigd klimaat ! Wax  lost op in alcohol dus dat moet je niet gebruiken om schoon te maken en het is dus verstandig om Soft Wax niet te gebruiken voor een bar of Café.  
Praktische tips voor het gebruik van Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint is dik. Hierdoor kun je textuur creëren met je kwast. Als je een glad effect wilt hebben, voeg dan een klein beetje water toe. Met ronde kwasten krijg je een beter resultaat dan met rechte kwasten de haren spreiden zich uit ! Je kwasten nooit schoonmaken met iets anders dan warm water, zorg dat al het kleurpigment uit de kwast is en leg daarna de kwast droog weg. Je kan over roest heen verven en het is zelfs zo dat Annie Sloan Chalk Paint het roestproces kan vertragen. Alle meubels werk je af met Soft Wax ook tafels en stoelen en keukens. Lacqueur gebruik je alleen voor trappen en vloeren. Breng nooit wax aan op stof, het maakt het hard en onbruikbaar !  

Hoe maak ik mijn kwasten schoon na het verven met Annie Sloan Chalk Paint
Kwasten maak je schoon met water en Wax kwasten met water en groene zeep. Zet je kwasten nooit weg in water dan gaan ze roesten. Handig is een aan de wax kwast een haakje te maken zodat je hem kan ophangen aan een spijker en niet in de verleiding komt hem neer te zetten of te leggen. Voor je de kwast ophangt altijd een elastiekje om de haren, dan drogen ze mooi strak bij elkaar op.

Afwerking
Belangrijk werk Annie Sloan Chalk Paint af met Soft Wax of Annie Sloan Lacquer of met speciale lak voor keukens op voor buiten
Annie Sloan Chalk Paint werk je altijd af. Voor meubels en andere dingen werk je het af met Annie Sloan Soft Wax. Trappen en vloeren werk je af met Annie Sloan Lacquer. Keukens werk je af met speciale keuken lak. Deze lak kan je ook gebruiken voor tafels of meubels die je intensief gebruikt. Voor buiten is er speciale buiten lak verkrijgbaar. Voor het afwerken met Soft Wax bekijk onze video op deze pagina. Voor het afwerken met Lacquer ga naar onze pagina Lacquer gebruiksaanwijzing.

Gebruiksaanwijzing Annie Sloan Soft Wax
Belangrijk is dat u Soft Wax pas gaat aanbrengen als de Annie Sloan Chalk Paint volledig droog is. U moet zich realiseren dat Annie Sloan Chalk Paint een verf is op waterbasis. En het van uitermate groot belang is dat het vocht volledig is verdampt. Om een echte sterke verf te krijgen. Gaat u het te vroeg behandelen. Dan is de oppervlakte van de verf wel droog maar het verdampingsproces nog niet volledig afgerond. Daarom is geduld vaak verstandig. Wij raden u aan het meubelstuk na het verven één nacht te laten staan voordat u de Soft Wax aanbrengt. Nu lezen en horen wij dat over het aanbrengen nogal wat verhalen de ronde gaan. Zoals het aanbrengen met een verfkwast. Wij raden dat sterk af. Want door het aanbrengen met een verfkwast merken wij dat mensen teveel Soft Wax aanbrengen op de verf. Breng het aan met een wax kwast of een doek. Zie onze video handleiding. Soft Wax trekt in de verf en de verf heeft maar een beperkte opname capaciteit. Vergelijk dat met zonnebrand crème die u aanbrengt op uw gezicht. Wij zelf geven de voorkeur aan een wax kwast. Je voorkomt dat je teveel aanbrengt en het gaat veel sneller.Als je in 1 keer een te dikke laag wax aanbrengt, dan droogt het niet goed en krijg je vlekken en het blijft plakkerig. Daarom kan je de wax het beste in 3 dunne lagen aanbrengen. De eerste laag aanbrengen (eventueel het teveel verwijderen met een pluisvrije doek). Deze zal in de verf trekken en daarna kun je de andere 2 lagen met tussenpauze aanbrengen waardoor de wax een geheel vormt om het geverfde product  te beschermen. 

 

© 2020 - 2022 knapsfeertje.nl | sitemap | rss