Milieu-vriendelijke verf van Annie Sloan
Annie Sloan is een soort meubel-goeroe en gespecialiseerd in het opknappen en decoreren van meubels en interieurs. In 1990 besloot ze haar eigen verflijn te ontwikkelen. Dit werd een revolutie op het gebied van verf, meubel trends, maar ook voor het hele interieur. Bijkomend voordeel: de verf bestaat grootdeels uit krijt. Daarvoor is dan geen aardolie nodig. Een zeer milieu-zachte verf!

Inmiddels wordt de verf toegepast op stoffen, wanden en muren, metaal, en zelfs op kunststof plakt de Annie Sloan Chalkpaint® erg goed.

Iedereen kan schilderen!
Voor de meeste mensen is het grote voordeel dat je alleen hoeft te ontvetten!  Schuren is niet persee nodig. Bovendien is de verf met water te verdunnen (liefst eerst gekookt en weer afgekoeld) en zijn je kwasten ook met water en een beetje zeep schoon te maken. Krijtverf geeft nauwelijks geur af. Dat maakt dat je je meubel gewoon in je woonkamer kunt schilderen en alleen de vloer hoeft af te dekken.

Alle kleuren en toch groen…
De extra plus+ van de verf is ook nog eens het milieu-aspect. Alle muurverf zoals latex of alkydverf kost flink wat grondstoffen als steenkool en erger aardolie. Nu het milieu een steeds zwaarwegender argument wordt bij uw consumptiegedrag, maakt krijtverf u tot een milieuzachte consument. Krijt is ruim voldoende op voorraad op aarde, en de winning is relatief vriendelijk.

Kalkverfarmoede van vroeger is in inmiddels krijtverfrijkdom.
Naast de geweldige kwaliteit van de verf zit het geheim ook in de kleur. De kleuren van Annie Sloan zijn zeer zorgvuldig gekozen uit -en goed verdeeld over- de kleurencirkel. Daarmee overtroeft Annie Sloan met gemak alle concurrenten op dit gebied. Er zijn drie soorten wit voor subtiele effecten op meubel of wand. Er zijn prachtige grijzen, maar ook krachtige felle kleuren. Die zijn echter nooit schreeuwerig, mede om dat de verf grootdeels uit zeer fijn gemalen krijt bestaat. 

Kan ik dat zelf? en hoe doe ik dat zelf?
1) Schoonmaken
2) Schuren of niet?
3) Schilderen
4) Beschermen

1) Goed ontvetten is wel belangrijk!!! Sint Marc een 100% biologisch afbreekbaar middel op basis van natuurlijke hars en ruikt heerlijk. Slecht 2-4 dopjes per liter warm water is voldoende, neem ook niet meer dan voorgeschreven, anders moet je het object ook nog eens met water afnemen voor optimale verbinding met de verf.

2) Schuren is vaak niet nodig. Krijtverf bevat zeer specifieke miniscule krijtkorreltjes die als het ware functioneren als schuurpapier en de binding versterken tussen verf en drager. Daarom plakt specifiek Annie Sloan Krijtverf ook goed op plastic en metaal. Let wel schuren kan de verbinding nog meer versterken, loszittende stukjes verwijderen, en is als het verder niet uit maakt is dat zeker aan te raden.

3) U schildert bijvoorbeeld een kast in principe redelijk vlot van de ene naar de andere kant in diverse richtingen, nat in nat. En u strijkt niet of nauwelijks na! Krijtverf droogt snel dus nastrijken kan het glad worden zelfs verminderen. Indien u een wat modernere uitstraling wilt, verdun de verf dan met 5-10% water, voor een gladder resultaat. Een tweede laag is niet altijd nodig

4) Beschermen doet lang niet iedereen. Een kast in de slaapkamer heeft niets te lijden, een keukentafel wel iets meer. Bescherm uw verflaag tegen vocht, vette vingers en vuil door 2-3 lagen wax of vernis.

Dat was het dan. Iemand die vroeg begint kan het in één dag rond krijgen. Afhankelijk van doel, en omstandigheden als warmte en vochtigheidsgraad kan er na de eerste laag krijtverf soms al na twee uur een vernislaag worden aangebracht.

Annie Sloan Chalk Paint is zeer gebruiksvriendelijk en geeft mensen de kans direct creatief te zijn, omdat er vaak niet geschuurd en gegrond hoeft te worden. Een ander voordeel is dat je de krijtverf makkelijk over kunt over schilderen; zelfs nadat er een waslaag is aangebracht. Handig mocht je toch nog besluiten dat je liever een andere kleur wilt. Annie Sloan krijtverf geeft je meubels eenvoudig kleurrijke accenten, een verweerde look en een authentieke uitstraling. Het is heel eenvoudig om prachtige resultaten te bereiken met de decoratieve Chalk Paint.

© 2020 - 2021 knapsfeertje.nl | sitemap | rss